Pe 24 februarie, în calendarul tradiţiilor populare româneşti se sărbătoreşte un personaj aflat la loc de cinste în Panteonul mitologiei noastre ancestrale – Dragobetele, numit și Cap de Primăvară. El este cel care orchestrează logodna păsărilor nemigratoare, dând tonul la ciripituri şi triluri vesele ce vestesc perioada rutului şi a construirii noilor cuiburi pentru viitorii pui. Asemeni păsărilor, fetele şi flăcăii se întâlneau pentru a celebra sărbătoarea de Dragobete ca să fie îndrăgostiţi pe parcursul întregului an şi să aibă noroc în dragoste.
Dacă vrei să afli mai multe despre acest personaj mitologic și despre semnificațiile simbolice ale tradițiilor și obiceiurilor din jurul lui și cum le putem adapta contextului zilelor noastre, te invit marți, pe 23 februarie, în ajun de sărbătoare, de la 19:00, să ne adunăm cu bucurie pentru a celebra iubirea într-un cadru inspiraţional şi plin de tâlc.
Vom lucra pe deschiderea şi primenirea inimii pentru a o transforma într-un adevărat sanctuar demn să primescă şi să ofere iubire. Totodată, ne vom adăpa de la vechile izvoare de înțelepciune ale poporului român pentru regăsi calea sacră spre celebrarea dragostei și a frumuseții cu ajutorul basmelor moștenite din bătrâni.
Atelierul are loc online, pe platforma Zoom.us
Facilitator: Monica Daniela Găitănaru – povestitor, psihoterapeut și formator.
Durată: 19.00-21:00
Cost: 150 RON
Articolul Despre tainele iubirii în ajun de Dragobete (23 Februarie, 19:00) apare prima dată în Psihologie Analitică.